По време на предизборната кампания Има такъв народ“ ще отговори

...
 По време на предизборната кампания Има такъв народ“ ще отговори
Коментари Харесай

Каримански каза каква ще е кампанията на ИТН

 

По време на предизборната акция „ ИТН “ ще отговори на  това, което чака българският народ, а точно – какво предлагаме оттук насетне като стратегия за България. Това съобщи един от финансовите специалисти на партията на Слави Трифонов Любомир Каримански по БНР.

За нас няма да е приоритет да се фокусираме главно рецензията на досегашното ръководство, само че ще я използваме интензивно и целеустремено като база за съпоставяне на това, което ние предлагаме, добави той.

Да, ще у частваме интензивно в разнообразни диспути, само че единствено тогава, когато можем да кажем нещо съдържателн о. Няма да участваме в несъдържателни м многословни дебати, които стъпват на просташки или общи изречения, добави финансистът.

Каримански удостовери, че задачата на партията е спечелването на изборите, а всички приказки, че „ ИТН “ няма експертиза „ са просто общи изречения “, които не са изпълнени със наличие.

Обясни с метафора за какво Има Такъв Народ не е пробвала да сформира кабинет.

Добре би било да се построи пиедестал на нова къща, единствено тогава, когато има задоволително положителни основи. А не тя да се строи върху плаващи пясъци, които във всеки миг могат да поддадат и срутят къщата, сподели още Каримански.

Той напомни, че безпринципността се е ширила в 45-тото Народно заседание. И още веднъж изиска смяна на ограничаването за присъединяване на българите в чужбина в ръководството на страната.

Защо не се отстрани ограничаването за двойно поданство, по този начин кадърните, прокудени българи зад граница, ще могат да се върнат в родината си и да вземат участие с интелектуалния си потенциал в бъдещото й развиване, предложи Каримански.

Притесненията за политическия риск при ББР

„ Притеснен съм от протичащото се в Българската банка за развиване (ББР). Притеснителна е такава централизация на заеми в банка с обособен закон и в банка, която би трябвало да има задоволително положителни механизми за контрол. Тази централизация може единствено да направи връзка с политическия хайлайф, който седи най-отгоре - върху плоскостта на една пирамида, обърната с острието надолу “.

Той разясни, че политическият риск е един от най-силно влияещите върху бизнеса и върху всичко останало, което може да постави стоп на избрани браншове в стопанската система.

Притеснително е, че капиталът на банката е повишен през последната година задоволително доста и би трябвало да се ревизира по какъв начин е изразходван. Притеснително е, че успеваемостта на банката през 2019 година е по-ниска от междинната за целия банков бранш. Това буди подозрение по какъв начин ББР ръководи активите и по какъв начин те доближават в действителност до дребния и до междинния бизнес, сподели още Каримански.

Той напомни, че това е банка с двустепенна система на ръководство, а в Надзорния съвет няма нито един човек, който е банкер . Важно да се види каква е отговорността на членовете на Надзорния съвет на банката от позиция и на политическия риск, добави той.

По отношение на 10-те милиарда, отписани от Национална агенция за приходите:

Това е доста притеснително, поради обстоятелството, че приказваме за отписани милиарди отговорности отпреди 10 години. Знаем, че от 10-12 години ни ръководят държавни управления, ръководено от един и същи министър председател със смущаващо отношение към финансите, напомни Каримански.

Имам връзка с доста хора от Национална агенция за приходите на по-ниските равнища, които неведнъж са давали оферти за възстановяване на този развой, само че явно това е било стопирано от горната страна. Затова споделям, че сходно обвързването на високи длъжности в Национална агенция за приходите  повишава политическия риск и въздейства върху успеваемостта на приходната организация. Дава опция за чадър, с цел да се създадат тези отписвания, споделя още съветникът по цифрово банкиране и новаторски разплащания към Асоциацията на банките в Люксембург.

Възниква въпрос по какъв начин е обезпечена успеваемостта на работата на Агенцията. Обвързването на риска въздейства върху активността и успеваемостта на една такава организация. Не съм надалеч от мисълта, че е разпъван задоволително необятен чадър върху много от компаниите , с цел да бъдат направени тези отписвания, счита финансистът от Има Такъв Народ.

Подслушванията – единствено знанието носи независимост

Не съм се замислял дали съм подслушван, тъй като няма какво да укривам при връзките си, споделя Каримански. По притеснителното тук е нарушеното достолепие и инструментариумът, който употребява държавното управление на Бойко Борисов.

Той напомни, че на следващия ден е празника на буквите, а единствено знанията дават независимост. Само когато един човек е компетентен, той може да се усеща свободно и да няма терзания.

Влизането в персоналното държание на хората приказва единствено за ниското равнище от обкръжението на Борисов, сподели още Каримански.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР